Читател на Plovdiv24.bg твърди, че таксиметрова фирма нелегитимно е поела обслужването

...
Читател на Plovdiv24.bg твърди, че таксиметрова фирма нелегитимно е поела обслужването
Коментари Харесай

Нагласен избор на транспортна фирма до летището?

Читател на Plovdiv24.bg  твърди, че таксиметрова компания нелегитимно е поела обслужването на летище " Пловдив ". Ето какво ни написа:

" Има информация, че на таксиметрова компания е обещано под масата да обслужва летище " Пловдив ", а не по законния ред като оповестяване на обществен търг, в който може да вземат участие и другите компании. Летището  не е отдадено на концесия и по тази причина би следвало всички таксиметрови компании да може да го обслужват, а не да бъде персонална полза за някои персонални ползи на някой си. По този метод се нарушават много точки от закона. Явно има пари под масата. Моля, способените органи да вземат отношение по този въпрос! "

Ето какво разясниха от община Пловдив:

" Твърденията са погрешни и не дават отговор на истината. В момента община Пловдив създава (на база полетите от/до летището) маршрутно разписание на автoбусна линия от спомагателния градски превоз до летището, за която има позволение от регионалния шеф още от 2015 година.

След като маршрутното разписание бъде одобрено от комисия по член 8 от Наредба №2/15.03.2002 година публичната услуга за транспорт на пасажерите ще бъде предоставена след провеждането на конкурсната процедура по съответния законов ред. Т.е. сега процедурата по одобряване на маршрута и маршрутните написания от транспортна скица са още в начална фаза.

По отношение на таксиметрови транспорти, шатъли и различен различен превоз решенията са на управлението на летището. "

Припомняме, че преди два дни със заповед на министъра на превоза бяха направени . Към момента не е определен изпълнителен шеф, който да се заеме с оперативното ръководство на аеропорта. Предишните изпълнителни шефове Спас Шуманов и Пламен Спасов не бяха открити за коментар по повдигнатия проблем.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР